Woensdag 8 februari 2023

De vele verhalen van het formule 1 seizoen van 2022


Het formule 1 seizoen van 2022 staat op het punt van beginnen. De fans tellen de fans massaal af. Wie wordt de nieuwe wereldkampioen? Durf jij als sportliefhebber een voorspeling te wagen? Grijp dan nu je kans met deze welkomstbonus, aangezien de internationale bookmaker nu ook in Nederland online is.

Alle tests zitten er op, waardoor we nu toeleven naar het eerste formule 1 weekend in Bahrein. Met de eerste training om 1 uur ’s middags Nederlandse tijd op vrijdag gepland, is het slechts een kwestie van enkele dagen. Op zondag om 4 uur ’s middags Nederlandse tijd gaan de lichten op rood en azen de coureurs op de eerste overwinning van het seizoen. De redenen om specifiek naar dit seizoen uit te kijken, zijn zeer uiteenlopend.

Waarin is het formule 1 seizoen van 2022 extra interessant?

Voordat het formule 1 seizoen van 2022 begint, is het al duidelijk dat dit een hele speciale gaat worden. Hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste op een rijtje:

Nieuwe regelgeving auto’s: Het komt niet vaak voor dat de regelgeving voor de auto’s zo sterk verandert als dit jaar het geval is. De laatste keer is inmiddels bijna 10 jaar geleden. Het bleek de krachtsverhoudingen enorm overhoop te gooien. Na jaren van superioriteit voor Red Bull brak er een zeer dominante periode voor Mercedes aan. De verwachting is dat de huidige regelveranderingen ook weer voor flink wat opschudding gaan zorgen. De auto’s zien er in ieder geval al heel anders uit dan vorig jaar. Is dit de kans voor een team als Ferrari of McLaren om een gooi naar de titel te doen?

Switchende coureurs: Tegelijkertijd is het altijd interessant om te zien hoe nieuwe coureurs het bij hun team gaan doen. Zo kijkt de complete formule 1 wereld uit naar de komende gevechten tussen Lewis Hamilton en George Russell. Hetzelfde geldt voor de komst van Chinees supertalent Zhou. En wat dacht je van de terugkeer van ervaren rot Kevin Magnussen. Is hij in staat om met Haas voor een daverende verrassing te zorgen? Misschien is ook de terugkerende Albon in staat om zijn status als talent opnieuw eer aan te doen.

Een andere regerend wereldkampioen: En tot slot kunnen we natuurlijk niet om het einde van het afgelopen seizoen heen. De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd in de laatste ronde van de laatste race beslist. Het ultieme einde van een zenuwslopend gevecht. Ruzies, crashes en vooral veel mooie raceacties. Hierdoor is het weer voor het eerst sinds jaren dat Hamilton niet de regerend wereldkampioen is. Gaat het hem lukken om een historische 8e wereldtitel binnen te slepen? Of is Verstappen nog steeds te goed en wint is hij voor de 2e keer op rij de beste? Gezien de nieuwe situatie met de regels en coureurswitches valt zelfs niet uit te sluiten dat een Sainz, een Leclerc, een Norris of misschien wel een Russell de beste blijkt.

Wat mogen we dit jaar verwachten?

Met de nieuwe auto’s heerst er momenteel nog veel onduidelijkheid. Zelfs na de eerste paar races is er nog alle mogelijkheid om snel stappen vooruit te zetten. Het lijkt er daarom sterk op dat we een lang en spannend seizoen tegemoet gaan. Een seizoen waarin heel lang alles mogelijk gaat lijken.